Compass Box Affinity

John Glaser (oprichter/whiskymaker van Compass Box) ziet zichzelf als een traditionele blender, die de kunst verstaat om met verschillende (malt)whisky’s van diverse leeftijden, originele en bijzondere nieuwe whisky’s te creëren. Hij wordt dan ook geïnspireerd door de blending pioniers uit het begin van de 19de eeuw.

De huisstijl van Compass Box is het best te omschrijven als complex, zacht en met een zoete, niet te droge afdronk. John Glaser’s interesse in whisky komt voort uit zijn vroegere werk bij de grote whiskyhuizen en vooral de verscheidenheid aan smaken en geuren die whisky kan bieden. John heeft na heel veel onderzoek geconcludeerd dat goede whisky vooral te maken heeft met de kwaliteit van de vaten waarin deze heeft gerijpt. Ouderdom betekent voor John niet dat de whisky zo oud mogelijk moet zijn, maar dat de whisky optimaal ontwikkeld is, op de leeftijd die het best bij die specifieke whisky past. John Glaser’s filosofie is dan ook:

“to me, whisky blending is an art- a platform for creativity”.

COMPASS BOX AFFINITY

John Glaser’s laatste experiment is een hele bijzondere. Een waar hij al jaren mee bezig is… een combinatie van whisky en calvados! Het resultaat van deze jaren van experimenten is de gloednieuwe Compass Box Affinity.

De Compass Box Affinity is een blend van Schotse whisky en Franse calvados. De calvados is van XO-kwaliteit en werd geleverd door het befaamde huis Christian Drouin. De whisky’s zijn afkomstig van diverse distilleerderijen, van verschillende leeftijden en gerijpt op verschillende soorten vaten.

Van deze unieke blend (die volgens de regels geen whisky mag heten) zijn in februari 2019 in totaal 6.436 flessen gebotteld. Voor Nederland zijn er slechts 300 flessen beschikbaar. De prijs is € 116,99 per fles, en op = op! [online bestellen]