TEELING BLACKPITTS PEATED SINGLE MALT

Onze favoriete Ierse whiskey distillery heeft een nieuwe whiskey toegevoegd aan zijn standaard-range; de Black Pitts Peated! 

Teeling Blackpitts is de eerste geturfde single malt die in Dublin is gedistilleerd en de eerste geturfde whisky van Teeling. Net achter de nieuwe Teeling Whiskey Distillery ligt het historische Blackpitts-gebied van Dublin City. Doordrenkt van productietraditie en voorheen de thuisbasis van een overvloed aan mouterijen, vormt het de inspiratie voor de Teeling Blackpitts Peated Single Malt. Drievoudig gedistilleerd uit gemoute gerst en gedroogd boven turfvuren. Gerijpt in een combinatie van ex-bourbon en ex-sauternes Franse wijnvaten.

Teeling Blackpitts Peated Single Malt is te koop voor € 49,99 p/fles. Deze is verkrijgbaar bij DH17 vanaf woensdag 28 Oktober, en online te bestellen

PROEFNOTITIES:
  • Neus: Waar barbecuerook en kruidnagel worden vermengd met frisse tonen van butterscotch en sinaasappelschil.
  • Smaak: Een fascinerende mix van appelhout-rook, honing en alle kruiden worden gecombineerd met gestoofde peren en vers gegrilde ananas.
  • Afdronk: Opnieuw een hartige rook over een aanhoudende houttoon, die heerlijk combineert met tonen van gezouten karamel.
TEELING WHISKEY CO.

In Januari 2012 werd de Ierse distilleerderij Cooley (bekend van oa. Connemara, Middleton, Kilbeggan en Greenore) verkocht aan Beam Global. Het moederbedrijf van Jim Beam kocht de distillery en Stephen Teeling werd benoemd tot Marketing Manager van de Ierse whiskey-tak binnen het bedrijf. Stephen is de zoon van John Teeling, welke de Cooley distilleerderij oprichtte in 1987.

Na een jaar aan de slag geweest te zijn met o.a. de totale re-launch van Kilbeggan (nieuwe verpakking en nieuwe expressies) besloot Stephen aan de slag te gaan bij de distilleerderij van zijn broer Jack Teeling; The Teeling Whiskey Co. Samen gingen ze aan de slag om bijzondere Ierse whiskey’s op de markt te brengen en zo geschiedde…

In de eerste paar jaar werden er alleen whiskey’s uitgebracht onder het Teeling Whiskey Co. label welke ze ingekocht hebben bij oa. Cooley & Bushmills, maar vanaf 2018 werd er ook whiskey op de markt gebracht welke Teeling zélf heeft gestookt! De Single Pot Still Reserve kwam eind 2018 op de markt (exclusief voor Ierland) en begin 2019 was deze ook in Nederland te koop. Eind 2020 wordt daar nu de Blackpitts aan toegevoegd, de eerste zelfgestookte Peated whiskey!