Teeling Single Potstill Whiskey

De Teeling Whiskey Distillery in Dublin bottelde en lanceerde eind Oktober 2018 de eerste, zelf in Dublin gedistilleerde, Single Pot Still Whiskey. De eerste batch van 6.000 flessen was toen alleen nog in Ierland verkrijgbaar, maar vanaf deze week is de whiskey ook in Nederland verkrijgbaar! (batch 2)

De Teeling Distillery is opgericht door de broers Jack and Stephen Teeling en startte in 2015. Tot nu toe bottelde en verkocht de in 2012 opgerichte Teeling Whiskey Company nog oude voorraden uit andere distilleerderijen, maar nu zijn de eerste zelf gemaakte distillaten klaar voor botteling 🙂

De vrij jonge Teeling Single Pot Still Irish Whiskey, gebotteld op een alcoholpercentage van 46%, is gemaakt op een typische Ierse manier met een mengsel van gemoute en ongemoute gerst. De drank is gedistilleerd in 2015 en heeft daarna drie jaar gerijpt op een combinatie van ex-bourbon vaten, ex-wijnvaten en nieuw eikenhouten vaten.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw sloten de laatste distilleerderijen in Dublin hun deuren. Deze whiskey is dus de eerste botteling van een in Dublin gedistilleerde whiskey in bijna vijftig jaar! Het markeert daarmee de revival van Ierse whiskey en van vele nieuwe whiskey-distilleerderijen in Ierland.

De Teeling Single Pot Still Irish Whiskey is te koop voor € 43,99 p/fles. U kunt hem natuurlijk ook online bestellen bij ons!

Proefnotities van de Teeling Single Pot Still Whiskey:

  • Neus: aroma’s van hibiscus, honingraat, witte druiven, grapefruit en citrusfruit.
  • Smaak: tonen van lychee, witte druiven, witte peper, geroosterde perzik en gebakken biscuit.
  • Afdronk: mooi droog met hints van specerijen, geroosterde amandelen en ahornsuiker.