Zoomer Whisky & Rum Festival

DH17 organiseert al sinds 2013 een whisky & rum festival in Bergen op Zoom, onder de naam Zoomer Whisky & Rum Festival. Zoomer is een samenvoeging van zomer & Zoom  (van Bergen op…)

We begonnen met een relatief klein festival op het terrein bij de winkel, waar zo’n 125 bezoekers konden genieten van mooie whisky’s en rum’s, burgers van de barbecue en volop zon toen ook! Het jaar erop werd het al een stuk drukker, en het jaar daarop werkten we zelf met 2 sessies. Een in de middag en een in de avond. Omdat we eigenlijk liever toch met één sessie werkten (bijna iedereen wil sowieso liever ’s avonds komen proeven) en omdat we het festival ook op een hoger plan wilden trekken, organiseerden we het festival in 2016 samen met Grand Hotel de Draak. Een fantastische 4e editie was het gevolg. Met ruim 400 bezoekers de meest succesvolle editie tot nu toe!

In 2017 & 2018 besloten we het festival ‘naar binnen’ te halen, omdat we dan geen last hadden van de weersomstandigheden. Dat werkte eigenlijk ook meer dan prima, maar omdat we toch het gevoel van lekker buiten en zomer misten hebben we besloten editie 2019 weer naar buiten te brengen, én in een nieuw jasje op te zetten!

Dat pakte bijzonder goed uit! Een fantastische lokatie, in combinatie met mooi weer en heerlijke dranken, goed eten en live muziek. Het was de leukste en gezelligste editie van allemaal.

In 2020 gaan we dat nog eens over doen. Op dezelfde lokatie, bij het Ministerie van Eten en Drinken aan de Zuidzijde Haven in Bergen op Zoom. Met een deel binnen en een deel buiten, genoeg plaats voor mooie dranken en cocktails, lekker eten en live muziek. En natuurlijk een heleboel mede-levensgenieters, dat kan alleen maar opnieuw een prachtige avond worden.

IN 2020 BESTAAT DH17 10 JAAR!

Gezellig, voor een breed publiek, genieten van mooie dranken en lekker eten… En in 2020 bestaat DH17 Bergen op Zoom 10 jaar en dat lijkt ons reden voor een goed feestje! We zullen dit jaar een speciale ’10th Anniversary’ single cask botteling aanbieden tijdens het festival, we hebben Glencairn glazen met opdruk voor iedere bezoeker, we gaan een speciale masterclass organiseren en meer!

Houd voor alle informatie rondom het festival de website www.zoomerfestival.nl in de gaten 🙂